Fontos dolgot jelentett be a Tesco! Lehet, hogy vége?

Sokakat érinthet az áruházlánc mostani döntése. Ugyanis a Tesco elképzelhető, hogy komoly erőfeszítéseket tsz kissé megkopott renoméjának javítására.

Ugyanakkor ezzel ellentétes hírek is megjelentek, miszerint kivonulhat a Tesco Magyarországról, sőt, az egész régióból! De erről majd picit lentebb...

Arról van szó ugyanis, hogy folytatódnak azok a tárgyalások, melyek a dolgozók béremeléséről szólnak.

Ha sikerül dűlőre jutni, akkor a Tesco visszamenőlegesen is megemelheti az ott dolgozók bérét.

A Tesco múlt hétfőn már eljuttatta a szakszervezetekhez a béremelésre és a létszámra vonatkozó jelentésekhez kapcsolódó papírokat.

Ebből az derül ki, hogy a Tesco elfogadja a béremelésre vonatkozó követeléseket és szeptember 1-től visszamenőleg bruttó 179 000 forintra emeli a legkisebb keresetű munkavállalók bérét.

Fontos tudni, hogy eddig ez a bér 176 000 forint volt.

A hétfői tárgyalás eredményét vélhetően befolyásolja majd a Tesco országos szintű

munkavállalói létszámfelmérése, amely boltméretekre és - típusokra lebontva meghatározza a megfelelő színvonalú szolgáltatáshoz szükséges minimális dolgozói létszámot.

Ez mindenképpen hatással lesz majd a jövőbeni létszám bővítésre is.

Az is felmerült - sajtóértesülések szerint - hogy a Tesco megszabadul Európai leányvállalataitól. Ezek egy része soha nem volt nyereséges, és a vállalat új stratégiában gondolkodik, amibe nem férnek bele a Magyarországon található Tescok üzemeltetése sem.

Ezt az információt londoni forrásokra hivatkozva terjesztik.


OSZD MEG másokkal is!