Folytatódik a tél pénteken!

Erre számíts, ilyen idő lesz!

Pénteken borongós, nyirkos, szürke időre számíthatunk, szitálás, kisebb eső többfelé kialakulhat.

Az északi-északnyugati szél csak a Dunántúli-középhegység területén élénkülhet meg. Hajnalban -1 és +6, napközben 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. 

Nem lesz front térségünkben.

Pénteken szitálás, kisebb eső formájában fog hullani a csapadék, de szombat reggel egy hidegfront érkezik, így az Északi-középhegység magasabb csúcsain átmenetileg havas eső, kisebb havazás sem kizárt a hajnali órákban.

Pénteken nem lesz front térségünkben, de a szürke, borongós, nyirkos idő hatással lesz szervezetünkre. 

Kopásos jellegű ízületi problémák, görcsös panaszok, fejfájás jelentkezhet. Keringési és szívproblémák, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat, ezért az érintettek lehetőleg kerüljék a nagy fizikai megterhelést. 

A borult idő miatt lehangoltak, fáradékonyak, dekoncentráltak lehetünk, romolhat közérzetünk.

Pénteken sokfelé kell számítani szitálás, kisebb eső okozta nedves, vizes, csúszós utakra. Kezdetben foltokban pára, köd is korlátozhatja a látási viszonyokat. 

A Dunántúli-középhegység térségében élénk északnyugati széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A borongós időben tompábbak lehetnek reflexeink, ezért vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot. 

Balesetmentes közlekedést kívánunk! Továbbra is nagy a megfázásveszély, ezért ügyeljünk immunrendszerünk megfelelő erősítésére, növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan.

OSZD MEG másokkal is!