Folytatódik a tejeket mérgező őrült ügye: ezt derítették eddig ki!

Úgy tudni, más élelmiszerláncokat is megfenyegetett. Részletek!

Megdöbbentő dolgokról számolt be tegnap a média.

Valaki megfenyegette az Auchant, hogy dobozos tejeket mérgezett meg.

Akár 8 év börtönt is kaphat az az ismeretlen zsaroló, aki pénzt követelt több élelmiszer-üzletlánctól, és megfenyegette őket, hogy mérget fecskendez a dobozos tejekbe. 

A büntető törvénykönyv szerint ugyanis ennyivel „jutalmazandó” a zsarolás minősített esete.

A szakemberek szerint kizárt, hogy az ismeretlen megfertőzhette a tejeket. 

Az e-mailben, amit az áruházláncoknak küldött, információink szerint azzal fenyegetőzött, hogy 2-3 dobozba belefecskendez valamit, ha nem fizetnek neki. Az üzletek visszavették a polcokról a készletet, és felhívást tettek közzé, hogy azoktól, aki vásárolt belőlük korábban, visszaveszik a tejtermékeket.

Az egyik üzletláncba már el is kezdték visszavinni a vásárlók a dobozokat. Ezek és a polcokról levetett tejkészlet darabjai most a raktárakban pihennek. 

Nincs döntés a sorsukról, a rendőrség zár alá vette – tudta meg a Blikk iparági szereplőktől. Információink szerint egyelőre nem vitték el a boltokból, mert még mindig nem tudni biztosan, kerülhetett-e méreg a dobozok tartalmába.

A rendőrséget hiába kérdeztük, ugyanazt közölték, amit vasárnap: zsarolás miatt nyomoz egy e célból létrehozott nyomozócsoport.

A zsaroló egyébként nem talált ki semmi újat. Tavaly Németországban egy férfi szintén azzal zsarolt több üzletláncot, hogy mérgezett termékeket helyez el élelmiszerboltokban és drogériákban. 

Ő fagyállót fecskendezett volna az élelmiszerekbe.

Ott nem történt bűncselekmény végül, de az illetőről kiderült, hogy pszichiátriai kezelés alatt áll.

OSZD MEG másokkal is!