Földhöz vágta a Kecskeméti Vadaspark vemhes szurikátáját egy látogató! Borzalmas!

El is pusztult a terhes állat a kicsinyeivel a hasában!

Megragadta és földhöz vágta Zarát, a Kecskeméti Vadaskert vemhes szurikátáját egy osztálykiránduláson lévő fiú – derül ki az állatkert igazgatójának, Tokovics Tamásnak a leveléből. 

 A levél tanúsága szerint a fiú a többszöri figyelmeztetés ellenére benyúlt a mongúzféle kisragadozó ketrecébe, amikor az állat félelmében megharapta. 

A fiú ezután ragadta meg és vágta a földhöz. Zara – a Kecskeméti Vadaskert egyik sztárja – a hasában lévő kölykeivel együtt azonnal elpusztult 

- írja a 168ora.hu

„Hogy kinek a hibája ?? Azzal, hogy a mai fiatalság egyre kevésbé tiszteli a természetet, az életet, vagy hogy a kísérő tanárok egyre kevésbé tudnak odafigyelni a rájuk bízott diákokra, vagy hogy a szülőknek a nagy hajtásban egyre kevesebb idejük marad egy-egy beszélgetésre, ahol felhívják a figyelmüket gyermekeiknek az egymás, és a természet iránti tiszteletre….. 

Szóval ezeknek a hibáknak a kutatásával feltárásával sajnos már nem tudjuk visszahozni Zarát az életbe. De! 

Talán e sorok olvasása után le kellene ülnünk, egy kicsit magunkba fordulnunk, és elgondolkoznunk azon, hogy egy-egy meggondolatlan cselekedetünkkel hány embert, gyermeket fosztunk meg az élménytől a természet múlandó szépségétől, egy önfeledt mosolytól….”

– kockáztatja meg Tokovics Tamás a BAON-on megjelent fájdalmas hangú levélben, amelyben arról is mesél hogyan nevelte fel ő maga kölyökkora óta a megdöbbentő véget ért szurikátát. 

Zara 2016 decemberében, három hónapos korában érkezett Budapestről Kecskemétre. 

Az anyja nem viselte a gondját, ezért kellett Tokovics Tamásnak felnevelnie. 

A hideg miatt egy időn át az állatkerti igazgató irodájában, illetve az otthonában lakott.

OSZD MEG másokkal is!