Figyelem! Végre büntetik ezeket az autósokat is!

Megvalósulhat az autópályán utazók álma. Végre büntethetik majd azokat az autósokat, akik túl lassan mennek majd az autópályán. Mindezt Amerikában vezetik be először, de ha nagy lesz a sikere, szinte biztosak lehetünk benne, hogy hazánk is át fogja venni a kezdeményezést és a szabályozást.

Aki autópályán közlekedik, az biztosan találkozott már olyan öntudatos autóssal, aki hetvennel   totyog a belső sávban és szinte lehetetlen rávenni, hogy a külső sávba kitérjen, amíg egyetlen autó is van a horizontig előtte.

Azzal önmagában nincs gond, ha valaki lassabban megy, azzal viszont igen, ha ezzel jelentősen képes akadályozni a forgalmat. Ezzel ugyanis feltart másokat, és torlódást okozhat, rosszabb esetben dugót. A hátulról jövők a követési távolságot nem betartva rámásznak, vagy ahogy egyre gyakrabban látni idehaza is, jobbról előznek. Az USA-ban most lépnek ez ellen.

“Teljesen nyilvánvaló, hogy a sebességhatár alatti, a bal sávban való vezetés egyre jobban terjed. Nem biztonságos és most már illegális is.” - jelentette ki Israel O'Quinn, aki beterjesztette a törvényt.

Ti mit gondoltok? Jól jönne hazánkban is egy ilyen törvény?