Figyelem! Újra pályázhatsz a háztartási gép cserére!

A sokak által várt Otthon Melege program újabb felvonást hirdetett, így megint lehet pályázni háztartási gép cserére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is megerősítette a hírt, ráadásul a korábbi pályázatokkal szemben a pályázók most maguk dönthetnek arról, hogy mosó, és vagy szárítógépet, hűtőt, vagy fagyasztógépet vásárolnak támogatással.

A pályázat ma reggel az Észak-Alföldi régióban nyílt meg, reggel nyolc és kilenc óra között durván négyezer pályázat érkezett. A pályázatot régiónként eltérő időben nyitják meg, augusztus végéig lehet jelentkezni. 

 

Hogy mennyi a támogatás mértéke? Ez 25 és 45.000 forint között mozog majd, és természetesen a legtöbb támogatást akkor kapjuk, ha energiatakarékos gépeket nézünk ki.

A minisztérium által kiállított igazolást a megjelölt kereskedőnek a vásárláskor be kell mutatni, a régi háztartási gépet pedig minden esetben le kell adni.

Ha nagy lesz az érdeklődés, akkor a 600 millió forint, amit erre szánt az állam, még tovább bővülhet - jelentette be Szabó Zsolt fejlesztésért felelős államtitkár. A minisztérium elmondta, hogy legalább 50.000 pályázat beérkezésével számolnak. Fontos újítás, hogy már korlátozottan cselekvőképes személyek is pályázhatnak. A programot ősszel egy másik is követi majd, ott a konvektorok cseréjét fogják majd támogatni.