Figyelem: 100 ezret, de akár 1 milliót is kaphatsz, ha ezt kitöltöd!

Sokan nem is tudnak róla, de automatikusan jár! pénz állhat a házhoz!

Vannak olyan dolgok, amikkel nem árt, ha az ember tisztában van.

Annál is inkább, mert rengeteg pénzt jelenthet, ha egy kicsit figyelmes vagy, és résen is tudsz lenni bizonyos helyzetekben.

Ilyen az utazás is, és ha hajlandó vagy figyelembe venni egy-két dolgot, és rászánni fél órát, akkor százezret, vagy ennél is többet írhatnak neked jóvá.

Ha a nyári szabadságotokat külföldön tervezitek, és ehhez repülőre is ültök, akkor nem árt megfogadni néhány hasznos tanácsot, hogy tisztában legyenek jogaikkal, és mit tegyenek, ha a légitársasággal akadna gondjuk.

Ezzel ugyanis nem csak a kellemetlenségeket kerülhetitek el, de akár több százezret, vagy több mint egy millió forintot is kaphatsz!

Előfordulhat, hogy megpróbálnak majd lerázni, de ez a pénz bizonyos esetekben tényleg jár, ahogyan a hirado.hu is beszámol róla.

“Nagyon kellemetlen volt, amikor kijöttünk reggel 6 órakor a reptérre, és 8-kor indult volna a repülő Bécsbe, ám ki volt írva, hogy törölték a járatot. Esélytelen volt, hogy az ember eljusson Bécsbe, és onnan Larnacába” – mesélte Nemes Péter, aki kollégájával üzleti útra indult Budapestről Ciprusra, bécsi átszállással.

A törölt járat helyett különböző opciók közül választhattak.

Az egyik lehetőség az volt, hogy Varsón keresztül, 10 óra várakozás után, valamikor éjjel érkeznek meg Larnacába. Ezt nem fogadták el, mert akkor az egész üzleti útjuk borult volna.

“Akkor kitalálták, hogy elreptetnek minket Londonba, és onnan Larnacába. Mondanom sem kell, milyen kellemes volt elrepülni Londonba reggel, és utána még 6 órát repülőzni vissza Ciprusra. Ám ezt választottuk, mert ezzel mindösszesen 4-5 órát csúszás volt az eredeti érkezéshez képest” – fogalmazott.

A programjuk egy részéről lecsúsztak, de végül megérkeztek Ciprusra.

540 eurós kártérítést kaptak

Elég volt egyetlen felszólítást kiküldenie az erre szakosodott cégnek, és máris fizetett a légitársaság – fogalmazott Bolyó Anikó, a Flight-Refund ügyvezető igazgatója. Péternek és kollégájának ugyanis 540 euró, több mint 160.000 forint kártérítés járt a járattörléssel járó komplikált utazás miatt.

Hogy erre jogosult, azt a férfi azonban nem is tudta, hiszen erről a légitársaság sem tájékoztatta. Péter azonban megtalálta a Flight-Refund szakmai csapatot, amely a repüléskor felmerülő kártérítési igények behajtására szakosodott.

6000 euró is járhat

Háromféle kártérítési lehetőség közül választhatunk: az egyik, ha 3 órán túl érkezik meg a járat, a második eset törlés esetén kerül kifizetésre, a harmadik eset pedig a túlfoglalás – magyarázta Bolyó Anikó.

A kártérítés összege távolság függő, 3000 km felett akár 600 euró is járhat, ha jogos az utazással kapcsolatos kárigény.

A túlfoglalással kapcsolatban az ügyvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyen esetben mindenképpen a reptéren kérjünk jegyzőkönyvet, mert ez a legnehezebben bizonyítható eset.

OSZD MEG másokkal is!