Felháborító: a menekültek miatt fenyegetőznek!

A menekültek miatt egyesek újra kihúzták az embereknél a gyufát, és már egyre többen fordulnak el végleg tőlük. Arról van szó, hogy a Corriere della Sera című olasz napilap szerdai számában megjelent nyilatkozatában, megerősítve, hogy készek a líbiai területi vizekre lépő olasz hajók bombázására.

Vagyis gyakorlatilag meg fogják ezeket a hajókat támadni.

A menekültek, akik annyira nagyon menekülnek állítólagosan a háború elől, és eleve ezért indultak útnak, csak a bajt szülik mindenhol, még ha akaratlanul is. Hihető-e ezek után siránkozásuk?

Halifa Haftár egyértelműen elmondta, hogy bár Olaszország baráti orszég, de megtámadják a hajóit, ha líbiai vizekre lépnek.

Szerinte ugyanis igen gyakori volt az utóbbi időben, hogy felhatalmazás nélkül nyomultak be olyan vízterületekre, melyek felett nem ők rendelkeztek fennhatósággal.

Ezt az olasz kormány megalapozatlan információnak nevezte, Halifa Haftár azonban a Corrierének megismételte támadási szándékát - írja az MTI.

Az már más kérdés, hogy sokak szerint a tábornok nem rendelkezik olyan alakulatokkal és technikával, hogy egy támadást tudna levezényelni az olasz hajók ellen.

Az olasz hajók a líbiai partiőrségnek is segítenének, hogy felszámolható legyen az embercsempészet. Azért az olaszokat sem kell félteni.

Az olasz védelmi miniszter ugyanis azt mondta, az olasz hadiegységeknek joga van az önvédelemhez, vagyis ha tüzet nyitnak rájuk, válaszolhatnak.

Jelenleg Líbia keleti részén egy  el nem ismert, félhivatalos kormányzat uralkodik, ennek az egyik fő alakja Haftár tábornok.

Az ország nyugati részét a nemzetközileg elismert nemzeti egységkormánynak nevezett kabinet irányítja.

Az olaszok hajóit már ezzel egy időben meg is támadták Tunézia és Líbia között. Az olasz légvédelem azonban likvidálta a támadókat.