Ezzel a tuti módszerrel tudod beérlelni otthon a még éretlen gyümölcsöket!

Egyetlen kulcsa van a dolognak, pofonegyszerű!

Sokszor probléma, hogy a boltban megvett banán, alma, vagy épp mangó nem elég érett, és nekünk mégis fel kell használni valamilyen alkalomra.

Ilyenkor sincs azonban veszve minden, és az adott vacsora, vagy parti előtt pár nappal is van lehetőség arra, hogy gyorsított eljárással beérleljük.

Forrás: Ízes élet

Mindezt házilag, egy nagyon apró trükk segítségével. Sőt, ha már itt vagy, mutatunk neked KÉT trükköt is.

Elöljáróban: a gyümölcs érlelésének titka az etilén.

Akár édesíteni, akár puhítani szeretnénk a beszerzett gyümölcsöt, az otthoni érlelés kulcsa az etilén: az a gáz, amit a gyümölcs az érés során kiad magából. Ehhez mindössze egy papírzacskóra van szükségünk.

Be kell csomagolni, majd jól lezárni néhány napja a gyümölcsöt. Akármit is érlelünk, almát is tehetünk mellé, ugyanis az alma az egyik legjobb etilén termelő gyümölcs.

A másik módszer a rizs. Elsőre szokatlannak hangzik, de működik!

A rizs ugyanis hatásosan magába zárja az etilént. Nem csoda, hogy az indiaiak gyakran nagy tál rizsbe tették a mangót, amitől az hamar édesre érett.

OSZD MEG másokkal is!