Ezt feltétlen tudnod kell a sófogyasztásról!

A só nélkülözhetetlen táp és ásványi anyag, amelyet a szervezetünk magától nem képes előállítani.

A só, vagyis más néven a nátrium-klorid, alapvető eleme az életnek, hiszen nélküle az emberi szervezet képtelen lenne működni.

A megfelelő só fogyasztás évtizedek óta, vita tárgyát képezi a kutatók,tudósok és az egészségügyi szakemberek köreiben. A nátrium fontossága miatt, a szervezetünk több egymásra utaló mechanizmussal védekezik a só hiányos táplálkozás ellen.


Rengeteg kutatás azonban csak a túlzott fogyasztásra összpontosít, szemben a hiányos bevitellel.
Angol kutatók viszont, 17 országban, több mint 100.000 ember só fogyasztását vizsgálták meg. A vizsgálat végeredménye szerint, az egészséges beviteli tartomány sokkal magasabb volt, mint azt eredetileg gondolták volna.

Az is kiderült ebből a tanulmányból, hogy a napi 3 grammnál kevesebb só fogyasztása, valójában növeli a szív és érrendszeri megbetegedéseket. Ezek szerint, a számos tüzetes vizsgálat sem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy az alacsony nátrium tartalmú ételek fogyasztása, valóban csökkenti e, a megbetegedések számát.