Ezt a csokoládés szilvalekvár receptet AZONNAL ki kell próbálnod!

Örök kedvenced lesz! Mutatjuk, hogy csináld!

Köztudott, hogy a szilva rengeteg süteményhez kiválóan illik, vagyis gyakorlatilag ezerféleképpen felhasználható ahhoz, hogy csodálatos finomságokat varázsolj az asztalodra.

Így csináld meg, és tuti sikered lesz!

Hozzávalók:

  • 2 kg szilva
  • 70 dkg cukor 
  • 70 dkg kakaópor 
  • 15 dkg vaj 
  • egy csipet vanília 

És az elkészítése sem egy nagy ördöngösség! 

A szilvákat vegyük ketté, távolítsuk el a magját. Öntsük rá a cukrot, alaposan keverjük el,  és hagyjuk így kb. 1 órán át. 

Egy óra múlva tegyük a tűzre, forraljuk fel. Adjunk hozzá egy csipetnyi vaníliát, és főzzük alacsony hőmérsékleten. Távolítsuk el róla a habot.

Addig főzzük, amíg eltűnik a hab. Óvatosan öntsük bele a kakaóport, és adjunk hozzá a vajat. Keverjük össze, és főzzük alacsony lángon 20 percig. 

A lekvárt öntsük sterilizált üvegekbe, zárjuk le, majd fordítsuk fejjel lefelé. Hagyjuk így pár percig, majd tegyük dunsztba. hagyjuk.

OSZD MEG másokkal is!