Ez volt a Kadhafi titok: ezért állították félre!

Egy korábban feloldott Clinton emailben beszélnek arról, hogy 2011 április 2-án Sid Blumenthal felfedezi azt a valódi okot, ami miatt Kadhafit ki kellett küszöbölni.

Nyomós ok volt rá, melyet valójában nem mondtak el annak idején a világnak.

“Ürügyként egy azonosítatlan magas rangú forrást használva Blumenthal azt írta Clintonnak, hogy az ezen forrás számára hozzáférhető érzékeny információk szerint Kadhafi kormánya 143 tonna arannyal és hasonló mennyiségű ezüsttel rendelkezik.

Ezt az aranymennyiséget a lázadást megelőzően halmozták fel. A céljuk az volt, hogy egy pán-afrikai devizát hozzanak létre, ami egyértelműen a líbiai arany dénáron alapult volna.

Kadhafi tudta, mit csinál. Nem bízott a nyugatiakban,  így az olajbevételeket államilag ellenőrzött alapokba terelte ahelyett, hogy New York-i és londoni bankárokra bízta volna, miután az Egyesült Államok terrorellenes háborút indított a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában.


2008-ra azt vetítették előre, hogy a legnagyobb számú afrikai és arab olaj állam ellenőrizte volna az olaj és gáz éves bevételeit. Ez pedig hihetetlen riadalmat okozott a Wall Streeten.

 2009-ben Kadhafi, később az Afrikai Unió elnöke felajánlotta a kontinens államainak, hogy váltsanak egy új valutára, mely független az amerikai dollártól, ez volt az arany dínár.

Egy valuta szövetség létrehozásra lettek felszólítva Afrika nemzetei, így ugyanis az arany dínár lehetett volna az egységes fizetőeszköz az olajért és más nyersanyagokért, erőforrásokért.

Ez idővel függetlenné tette volna Afrikát mindenféle nezetközi és pénzügyi szabályozástól, ez pedig valóságos rémálomként hatott a nyugat számára.

Sokan úgy sejtik, hogy a Wall Street, és a City of London végül meg akarta szüntetni az egységes pán-afrikai valuta gondolatát.


“Kadhafi álma egy arab és afrikai arany rendszerről, amely független a dollártól, sajnos vele együtt meghalt.”

A halála pedig ezért nem is lehetett véletlen, hiszen túlságosan gyanús véletlen, hogy pont a közös és egységes valuta létrehozása előtt halt meg, az egész valutaszövetség tervét szerteszabdalva.

Napjainkban azt beszélik, hogy egy új aranyfedezetű deviza szövetség van kialakulóban keleten, ismét fenyegetve a dollár egyeduralmát.