Ez vár ránk a hideg szélvihar és havazás előtt!

Nézd meg, mire számíthatsz!

Szombaton a délnyugati országrészben többfelé ködösen indul a reggel, keleten pedig még kisebb eső előfordulhat.

Napközben hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, délutántól növekszik meg nyugat felől a felhőzet, estefelé északnyugaton ismét előfordulhat kisebb eső. 

Többfelé élénk, erős lehet a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 0, +7, délután 9-14 fokot mérhetünk. 

Gyenge hidegfronti hatás várható.

A hét végéig folytatódik az enyhe idő, majd vasárnap este mediterrán ciklon érkezik, mely csapadékot, szelet és lehűlést hoz magával. Hétfőn nyugaton havas eső, a hegyekben hó sem kizárt.

Szombaton gyenge hidegfronti hatás okozhat enyhe fejfájást, görcsös panaszokat. Főként a reggeli órákban a nyirkos, ködös délnyugati országrészben felerősödhetnek a kopásos eredetű fájdalmak, napközben pedig a többfelé megélénkülő szél hatására ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Ugyanakkor hazánk nagy részén hosszabb időre is kisüt a nap, ez jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. 

Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Szombatra virradóra északon, majd az ország keleti részén, estétől északnyugaton találkozhatunk kisebb esőtől nedves csúszó utakkal. 

Reggelre főként a délnyugati országrészben képződik többfelé köd, mely helyenként csak lassan oszlik majd fel, jelentősen csökkentve a látástávolságot. 

Napközben többfelé feltámad a nyugati, északnyugati szél, ez csökkentheti a menetstabilitást. Ugyanakkor az ország nagy részén hosszabb időre kisüt a nap, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

OSZD MEG másokkal is!