Ez történik a testeddel ha túl sok gyorskaját eszel - tudósok vizsgálták ki!

Megdöbbentőek a teszteredmények!

Azt eddig is tudtuk, hogy a gyümölcsök, zöldségek fogyasztása a legfontosabb az egészségünk érdekében, és hogy a nyugati étrend nem a legmegfelelőbb. 

Azonban az erről végzett vizsgálatok így is megdöbbentőek. 

Egy német egyetem, a bonni Rheinische Friedrich Willhelms készített tanulmányokat arról, milyen hatással van szervezetünkre hosszú távon a gyorsétel. A vizsgálatok eredménye még őket is meglepte. Immunrendszerünk ugyanis nagyon agresszíven reagál az effajta táplálkozásra.

A tesztet egereken hajtották végre, rengeteg zsírral, cukorral, alacsony rostokkal, tipikusan egészségtelen ételekkel etették őket. 

Az állatok hamarosan egész testükre kiterjedő gyulladásos, bakteriális fertőzéshez hasonló megbetegedésben szenvedtek. 

Táplálékuk ugyanis a vérben lévő immunsejtek váratlan megnövekedését idézték elő. Mikor az egerek ismét egészséges élelemhez jutottak, a gyulladás viszonylag gyorsan eltűnt. Immunrendszerük azonban, ezzel ellentétben nagyon lassan normalizálódott. 

Az ijesztő az, hogy újabb adag esetén szervezetük azonnal reagált. Ez is azt bizonyítja, hogy testünk is memóriával rendelkezik , és rögtön felismeri a „fenyegetéseket”. Az ellenük való védekezést sokszori megismétlődés után azonban feladják.

Ezek az eredmények ismét megmutatják, mennyire veszélyes a gyorsételek fogyasztása. Arra próbálnak rávezetni, hogy fontos fenntartani az egészséges táplálkozást, és a megfelelő vitaminok bevitelét. 

Hiszen ha az immunrendszer sokszor kerül ilyen gyulladásos állapotba, hosszú távon érrendszeri megbetegedéshez vagy cukorbetegséghez vezethet. 

Ezek után az információk után talán kétszer is meggondoljuk miket eszünk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem dobhatunk be néha egy pizzát vagy egy jó hamburgert, de nem árt figyelni a mennyiségre.

OSZD MEG másokkal is!