Ez az ősi módszer elképesztően hatásos a hátfájás ellen!

Már az ősi kínai gyógyászat is ismerte és alkalmazta!

Az emberi test karbantartása nem kis odafigyelést és erőfeszítést igényel. Amikor az izmok feszültek, az ízületek merevek, a szervek túlzott igénybevételtől szenvednek, a Ki energia áramlása stagnál. Itt jön a képbe a köpölyözés, vagyis más néven a vákuumos kezelés.

Nem csak a hátfájás ellen hatásos a köpölyözés - Ismerd meg te is ezt az ősi módszert!

A vákuumkezelés a hagyományos kínai orvoslás egyik alapvető formája, lényegében a masszázs és az akupunktúra kereszteződése, de ezeknél kevésbé ismert kezelésforma.

A köpölyözést speciális csészékkel végzik. Felmelegítik benne a levegőt, majd gyors mozdulattal a páciens olajozott bőrére borítják azt. Ahogy lehűl a csészében a levegő, egyre ritkább lesz és így vákuum alakul ki benne. Ez a vákuum pedig szívó hatást fejt ki az alatta levő bőrre és szövetekre. Kis mozdulatokkal csúsztatják a bőr felszínén a csészéket, ezáltal masszírozva a merev izmokat, kötőszövetet és serkentve a nyirok- és vérkeringést.

A masszázzsal ellentétben, amely nyomást gyakorolva lazítja fel a feszült izmokat, a vákuumkezelés felemeli a szöveteket és aktív módon semlegesíti a merevséget.

A kezelés során a bőrfelszín alatti hajszálerek kitágulnak, ezáltal növekszik a környező szövetek mikrocirkulációja. Ezért maradnak a kezelés után kör alakú, fájdalmatlan piros foltok a bőrön. Most nézzük meg, mire is jó még tulajdonképpen a köpölyözés?

Serkenti a KI energia áramlását

Az akupunktúrához hasonlóan, a vákuumkezelés is stimulálja a KI – az életenergia áramlását. A hagyományos kínai orvoslás elvei alapján, a vákuumterápia felszabadítja az elakadt energiákat, a test meridiánjait az akupunktúrához hasonlóan használva. A köpölyözést gyakorló terapeuták szerint a vákuum felszabadítja és eltávolítja a szövetekben stagnáló méreganyagokat és fölösleges folyadékot, ezáltal arra ösztönzi a szervezetet, hogy új, friss anyagokat szállítson az adott területre, vagyis felfrissül a vér- és nyirokkeringés.

Csökkenti a fájdalmat

Fontos megemlíteni, hogy tanulmányok segítségével kimutatták a vákuumkezelés hátfájdalmakat csökkentő hatását. A fájdalmas területek vérkeringésének javítása által a vákuumkezelés csökkenti a gyulladást. Mindemellett, ha például egy megerőltető edzés után vagyunk, szintén hasznos lehet egy vákuumkezelés, mivel csökkenti az izmokban felgyülemlett tejsav mennyiségét, ezáltal sokkal hamarabb regenerálódnak az izmok és csökken a fájdalom is.

Nem csak a hátfájás ellen hatásos a köpölyözés – Ismerd meg te is ezt az ősi módszert!

Hangsúlyozza az ellazulás érzését

A köpölyözésnek lazító hatása is van, azáltal, hogy nyugtatja a központi idegrendszert. Ugyanúgy, mint az akupunktúrás kezelés, a vákuumkezelés is lényegesen csökkenti a stresszt, a szorongást és a depressziót. A feszült izmok vákuumos kezelése után hasonló érzéssel távozhatunk, mint egy kiadós, mély masszázs után.

Erősíti az immunrendszert

Ahogy már fentebb is említettük, a vákuumkezelés nem csak a vér, hanem az limfa keringését is serkenti. A limfa vagy más néven szövetnedv, nyirok, az immunrendszer nagyon fontos része, mivel ezen keresztül küszöböli ki a szervezet a fölösleges méreg- és salakanyagokat. A nyirok keringését semmi nem irányítja – mint például ahogy a szív pumpálja a vért –, mindössze az izmok mozgása és a gravitáció az, ami keringésben tartja. Ha a szövetnedv stagnálni kezd, a méreganyagok is a szövetekben maradnak, nem választódnak ki. Érthető tehát, hogy miért is hat pozitívan az immunrendszerre a vákuumkezelés.

Javítják az emésztést

Indirekt módon ugyan, de elősegíti a jobb emésztést. Mit jelent ez? Felfokozott stresszállapotban az emésztés lelassul, háttérbe szorul. Így bármi, ami csökkenti a stresszt, magától értetődő, hogy javítja az emésztést és a gyomorműködést. Emellett a vérkeringés stimulálása által is jótékony hatással van a belső szervek, így a gyomor működésére is.

A vákuumkezelés nem csak az élsportolók kiváltsága. Ellenkezőleg, egy nagyon hasznos stresszkezelő, nyugtató és gyógyító módszer mindannyiunk számára, az olyan keleti és nyugati módszerek mellett, mint a masszázs vagy az akupunktúra.

Ha valamilyen komoly betegséggel küzdesz, kérd ki kezelőorvosod véleményét, mielőtt elkezdenéd a vákuumkezeléses terápiát.

OSZD MEG másokkal is!