EZ az igazi piaci lángos receptje: egy profi lángosos megosztotta a titkot!

Így kell elkészíteni, hogy becsempészd a piaci lángos hangulatát az otthonodba!

Van két titka, amit sok háziasszony nem tud!

Két dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel futtassuk. Tehát nem tejet használunk! 

A másik, hogy olajos kézzel formázzuk a lángosokat. 

Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik, ám a liszt az olajban könnyen megég!

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl langyos víz
  • 1 csomag élesztő
  • 1 kiskanál kristálycukor 
  • 2 kávéskanál só

Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. 

A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. 

Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. 

Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.

OSZD MEG másokkal is!