Észak-Korea súlyosan megfenyegette Amerikát: készek az atomháborúra is!

Már csak a szerencsén múlik, lesz e újabb világháború?

Észak-Korea ugyanis súlyosan megfenyegette az Egyesült Államokat, immáron sokadszorra. Azonban Trump kijelentette, nem végtelen Amerika türelme, és ha továbbra is veszélyt jelenten Kim Dzsongun a világra, akkor a földdel teszik egyenlővé Észak_Koreát.

Kim a hírügynökségi jelentések szerint "tébolyodottnak" nevezte az amerikai elnököt, annak kijelentéseit pedig "a történelem legbőszebb hadüzenetének" minősítette.

"Szavai megerősítettek abban, hogy az általam választott út a helyes, és ez az egyetlen követhető" - mondta az észak-koreai atom- és rakétaprogramra utalva.

A történelem legkeményebb ellenlépésének számításba vételével fenyegette meg pénteken az Egyesült Államokat, miután Donald Trump amerikai elnök kedden figyelmeztette Phenjant, hogy teljes megsemmisülés fenyegeti.

Elképesztő a feszültség a két világ között, és sokak szerint csak a szerencsén múlik, hogy lesz-e egy újabb nagy háború.

Egyes források szerint ugyanis Észak-Korea nagyon közel van ahhoz, hogy bevesse az atomot, Trump pedig ahhoz, hogy háború esetén lerohanja a diktatúrát.

Trump "drágán meg fog fizetni a szavaiért" - fakadt ki Kim Dzsongun.

Sok elemző szerint Kim szavai a legnagyobb csendes-óceáni hidrogénbomba felrobbantására utalhatnak.

Vagyis bekövetkezhet a harmadik, és egyben legbrutálisabb világháború, ha elmérgesedik a helyzet.