Elérte hazánkat a gyilkos afrikai vírus: már halálos áldozatok is vannak!

Eddig két magyar halt meg benne az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint.

Az előzetes hírek igazak lehetnek, már az Emberi erőforrások Minisztériuma is megerősítette azt, hogy két magyar halt meg nyugat-nílusi láz miatt.

A Weborvos szakportál korábban a Hétfői napon írt először arról, hogy az ECDC - Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ - jelentésében az állt, hogy a nyugat-nílusi lázban 26-an haltak meg.

Ezek között pedig volt két magyar is.

Mindkét áldozat idősebb volt, és számos más alapbetegségben szenvedtek a minisztérium állítása szerint, akik most szintén megerősítették a  tényt.

A nyugat-nílusi láz szezonja Magyarországon általában június-augusztusban kezdődik és novemberig tart.

Sokan attól tartanak, hogy a gyilkos afrikai kór most elérte hazánkat, és a menekültekkel érkezhetett, ők hurcolhatták be nagyobb számban Európába.

A jelentések szerint mindkét betegnél a nyugat-nílusi láz legsúlyosabb formája, vírusos agyvelőgyulladás alakult ki, és gyakorlatilag ebbe haltak bele.

A nyugat-nílusi láz a szúnyogok által terjesztett betegség, amely a betegek kis részénél nagyon súlyos tüneteketz tud okozni, és vannak, akik belehalnak.

Az ECDC a vérellátás biztonsága miatt nyomon kíséri a nyugat-nílusi láz terjedését és jelentésük szerint egyelőre nincs ok az aggodalomra.

OSZD MEG másokkal is!