Elérkezett a fagy birodalma: zimankós lesz a Szerda!

Erre számíthatsz!

Szerdán eleinte északon pára- ködfoltokra számíthatunk, néhol még megélénkülhet a szél, napközben mérséklődik a légmozgás, a déli tájakat leszámítva sok lesz a napsütés

Délen, délnyugaton az esti óráktól gyenge eső, szitálás is előfordulhat. Hajnalban sokfelé fog fagyni, délután 5-10 fokot mérhetünk. 

Nem lesz front térségünkben.

Szerdán és csütörtökön délen, délnyugaton fordulhat elő gyenge csapadék eső, szitálás formájában. Havazás a közeljövőben nem várható.

Szerdán nem érkezik front térségünkbe, a korábban átvonult hidegfrontnak és a lehűlésnek köszönhetően azonban tartósan fennállhatnak az arra érzékenyek panaszai. Leginkább a reggeli órákban kopásos jellegű ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, de akár egész nap fennállhatnak. 

Jellemző lehet még a vérnyomás-ingadozás, emellett tovább nő a megfázásveszély is. 

Ügyeljünk immunrendszerünk megfelelő erősítésére, növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk citrusféléket, csipkebogyót a hideg időszakban!

Szerdán a kora reggeli, hajnali órákban néhol északon még lehetnek élénk széllökések, melyek kis mértékben ronthatják a menetstabilitást, a folytatásban azonban mindenhol mérséklődik a légmozgás. 

Reggel az ország északi részén pára-, ködfoltok ronthatják a látási viszonyokat, estétől délen, délnyugaton találkozhatunk kisebb csapadéktól csúszós útszakaszokkal. 

A déli tájakat leszámítva sok lesz napközben a napsütés, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. 

OSZD MEG másokkal is!