Egy őrt is meglőtt a las vegasi mészáros: a rendőrségnek 6 perce lett volna elhárítania tragédiát, mégsem tették!

Mi lehetett az oka?

Stephen Paddock összesen 58 embert ölt meg, majd saját magával is a végzett Mandalay Bay  32. emeletén lévő hotelszobájában.

Mint ismeretes, ő volt az a tömegmészáros, aki távcsövekkel felszerelt gépfegyverrel nyitott tüzet egy Country fesztivál 22 ezres tömegére.

A férfi még röppályát is számolt egy papíron, hogy maximalizálni tudja a halottak számát.

Sőt, egyes hírek szerint valamiért riasztotta magához a biztonsági őrt, majd lábon lőtte. Feltehetően meg akarta ölni, de nem találta el csak a lábán.

Összesen 6 perc is eltelt mire a merénylő ezután lövöldözni kezdett. Most mindenki azt kérdezi: miért nem akadályozta meg senki a merényletet?

6 perc elég lett volna rá, állítják sokan, és talán nem lett volna ennyi áldozat, vagy az egész merényletet megakadályozhatták volna.

A rendőrség azonban elmondta, hogy a 6 perc alatt a lábon lőtt biztonsági őr jelentette a hatóságoknak, hogy mi folyik, de nem mehetett vissza a szobába, mivel megsérült, és az ajtó tele volt lyukakkal. Nem kockáztathatta az életét, és talán el sem bírt volna jutni az ajtóig.

Az tény azonban, ha megtette volna, és megzavarja a lövészt még a kezdés előtt, talán az egész megakadályozható lett volna - állítják.

OSZD MEG másokkal is!