Egy egyetemnél gázolt egy autó a tömegbe - VIDEÓ!

Halálos áldozata, és rengeteg sérültje van annak az esetnek, ami nemrég történt a egy virginiai egyetemnél.

Rendkívüli állapotot hirdettek szombaton egy amerikai városban, Charlottesville-ben a szélsőjobboldal rendezvényén elszabadult erőszak miatt. Annyi biztos, hogy egy autó gázolt bele a tömegbe, méghozzá szándékosan.

A hírt először a város kórházának szóvivője, Angela Taylor közölte, aki megerősítette azt is, hogy az egyetemi klinikán a támadás 19 sérültjét ápolják.

Egy ember pedig meghalt még a helyszínen, olyan súlyos sérüléseket szenvedett. A városban péntek óta vannak különféle megmozdulások, mert ellentüntetők jelentek meg a tüntetők mellett.

Azonban senki sem gondolta volna, hogy idáig fajulhat a helyzet, ezért minden biztonsági intézkedést felül fognak majd vizsgálni.  Az interneten egy amatőr videót tettek közzé, amelyen az incidens látható.

A demonstrációt a szélsőjobboldali csoport azért szervezte, hogy tiltakozzék Robert Lee tábornok szobrának tervezett eltávolítása ellen. Lee tábornok az Egyesült Államokat 1861 és 1865 között emésztő polgárháborúban a déli, konföderációs seregek vezetője volt, sokak számára a rabszolgatartó déli államok konföderációjának jelképe.