Egy a magyar srác 35 évesen ment nyugdíjba: mutatjuk, hogyan csinálta!

Nem lehetetlen senkinek sem elérni az álmait, csak kellően kitartónak és ügyesnek kell lenni hozzá - állítja a férfi, aki 35 évesen elmondhatja már magáról, hogy sikerült nyugdíjba vonulnia. 

Ez egy olyan teljesítmény, amit nem akárki tudhat magáénak.

Takács Szabolcsot nem leszázalékolták, önként döntött úgy két évvel ezelőtt, hogy felhagy a mindennapos munkába járással, és elkezd úgy élni, mint a nyugdíjasok.

Azzal foglalkozik, amihez éppen kedve van, és ha érdekli valamilyen munka, csak akkor dolgozik, akkor is keveset.

Rengeteget alszik, olvas, és imád főzni is

Takács Szabolcs azonban a nyugdíját nem az államtól kapja, hanem saját maga teremtette rá elő, nagyon kemény munkával.

Tizenkét évi munkával felhalmozott egy kisebb vagyont, befektette, és a részvények, állampapírok hozamaiból él. Nem nagy lábon, hanem szerényen, mint a nyugdíjasok, mégsem kell dolgoznia - állítja.
Azt ugyan nem árulta el, hogy végül mekkora megtakarítást halmozott fel, de annyit tud mondani, hogy nem dolgozik, és így is bőven kijön a pénzéből.

Albérletben lakik ugyan, és nincs autója, de elmondása szerint ezek nem is hiányoznak neki.

"Elhatározás volt, hogy két éve felmondtam, és nem is kerestem másik állást. Számolgattam, van-e annyi megtakarításom, amennyinek a hozamai el tudnak tartani. Visszafogtam a kiadásaim." - mesélte.Nagyon sokat 

gondolkodik, és elmondta, hogy ilyenkor esik le az embernek, hogy miért mennyit fizet, és hogy lehetne jobban is spórolni.

Aki reggeltől estig dolgozik, nem szán napokat arra, hogy megtalálja a több ezer forinttal olcsóbb előfizetést, figyelje az akciókat a boltokban, és az olcsóbb helyen vásárolja meg a joghurtot.

És ebben valljuk meg, van valami. Régen késő este hazaesve például eszébe sem jutott volna még főzni is, inkább rendelt drágán valamit.

Ma már magára főz, ezzel is hihetetlen pénzeket spórolva meg.

Szabolcsnak csak a jókedvű kollégák hiányoznak az életéből, valamint hó végén a telefon pittyegése, hogy megérkezett a fizetés. A szabadságért feláldozta az anyagi biztonságot, a fix havi jövedelmet, azonban soha többé nem függ már senkitől.

Rengeteg hasonló magyar történetet ismerni. Annak idején hallani lehetett például egy menedzserről, akinek elég lett a hajtásból, beköltözött az erdőbe, és azóta gombászással havi 20 ezer forintból él. Másnak ez kevés, neki elég. 

Attól függ, milyen életszínvonalon akarunk élni, és ezt figyelembevéve kell abbahagyni és egy nagyobb tőkét felhalmozni. Nagy Bálint, a Pénzcentrum vezető szerkesztője szerint néhány tízmillió forint indulótőke és elszántság szükséges a váltáshoz.

Takács Szabolcs története reméljük sokakat inspirálni fog, hogy elinduljon az úton.