Charlottesville: továbbra sem csitulnak az indulatok: most egy szobrot döntöttek le!

Mint ismeretes, a napokban borzalmas eseményekkel került be Charlottesville a köztudatba. A városka azzal vonta magára a figyelmet, hogy szélsőjobboldali tüntetést szerveztek a helyszínen, ahová aztán szándékosan a tömegbe hajtott egy autós.

A tragédia következtében sokan megsérültek és legalább egy emeber meghalt.

Charlottesville-i Virginia Egyetem döntött úgy, hogy eltávolítja Robert E. Lee tábornok szobrát. Ekkora csaptak össze neonáci tüntetők, és ekkor hajtott a tömegbe egy autó is.

Az események után sem csitultak azonban az indulatok, a város továbbra is forrong, és annak polgárai kisebb összecsapásokban vesznek részt, és nem éppen békésnek mondható demostrációkban. Egy helyi nyilatkozata szerint szinte vágni lehet a feszültséget a levegőben.

Az antifasiszta tüntetők mellett szervezett szolidaritási tüntetésen a bíróság épülete előtt a tömeg ledöntött egy szobrot, mely a konföderáció katonáinak emléket állító szobrot. Az emlékművet még 1924-ben állították a polgárháborúban elesettek emlékére.

 "Mi vagyunk a forradalom!" - ordította a tömeg, miközben ledöntötték, majd rugdosták, köpködték a szobrot. A történtek hatására több városban is bejelentették, hogy el kívánják távolítani a konföderációs emlékműveket.