Cápatámadás történt a népszerű fürdőhelyen!

Csak kevés ember gondolná a nyaralása kezdetén, hogy valaha is egy komoly cápatámadás áldozata lehet, vagy ogy egyáltalán láthat cápát.

Augusztus 5-én mégis megtörtént a baj, ugyanis egy egyiptomi fürdőző paradicsomban egy 3 méteres cápa támadt egy nőre.

Statisztikailag nem jelentős pedig az erre felé bekövetkező cápatámadások valószínűsége, most mégis bekövetkezett. A nő csak a delfineket szerette volna közelebbről megnézni, amikor rátámadt a bestia.

Az incidens a déli órákban, a szálloda strandjától alig 40-50 méteres távolságra történt.  Nem ő volt az egyetlen, aki a vízbe úszott a delfinek miatt, de őt kapta el végül a cápa. Az áldozat egy fiatal osztrák nő volt.

Szerencsére ne halt bele a sérüléseibe, viszonylag kevés sérüléssel úszta meg a kalandot, a csípője táján érte egy nagyobb harapás. 

A strandon sütkérező osztrák orvos azonnali elsősegélyben részesítette a fiatal nőt, akit a mentők a helyi kórházba szállítottak. Nem tudni, milyen cápafaj lehetett a támadó, de ezen a területe 2 éve volt utoljára jelentősebb cápatámadás.

Annak idején azonban az az 53 éves szerencsétlen férfi belehalt a sérüléseibe, akit akkor kapott el a bestia.

A Vörös-tengeren – főleg az egyiptomi partszakaszon - gyakorlatilag nincs self, kontinentális küszöb, ami miatt a part meredeken, sok helyen szinte átmenet nélkül zuhan 5-800 méteres mélységig. 


Ez az oka annak, hogy a cápák közel tudnak a partokhoz merészkedni.

Az utóbbi években egyébként több helyen megszaporodtak a cápatámadások, és sokan ezt az egyre változó éghajlatnak, és a melegedő óceánoknak tudják be.