Brutális káosz, a fél országot maga alá temette a hó!

Átfogó jelentés a hóhelyzetről!

Brutális hóhelyzet van. Olyan, ami idén még nem volt, de talán a tavalyi évben sem a téli időszakban.

Olyan nagy mennyiségű hó esett le ugyanis az országban, hogy több városkát, falut elvágott a külvilágtól.

Voltak, akik az autóban ragadtak, és kisodródtak, és rengeteg baleset következett be.


A hóhelyzetre való tekintettel 2000 tűzoltó állt készenlétben folyamatosan az ország különböző pontjain.

A lakosságot és a közlekedőket pedig fokozott óvatosságra intették.

A tél egészen Szerda éjfélig folytatódni fog, de már ma enyhülhet, valahol a havas csapadék esőbe válthat át, de rengeteg helyen ma is kaotikusak lesznek az állapotok.

Több baleset és személyi sérülés is történt,a  hatóságoknak több tucat autós segítségére kellett sietniük. AZ egyik legrosszabb helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében alakult ki, ott több koccanásos baleset is történt.

A rendőrség is figyelmeztetést adott kik tegnap, ami addig érvényes lehet, amíg az ítéletidő fennáll:

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy indulás előtt ügyeljenek a saját és gépjárművük jól láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék biztosítására. 

Mivel a közlekedők hosszabb menetidőre, lassabb haladási sebességre számíthatnak, ajánlott teletankolt járművel útnak indulni, illetve takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges gyógyszert magukkal vinni.

Kérjük, hogy a fentieken túl kiemelt figyelmet fordítsanak a gyalogosan és kerékpárral közlekedőkre, a várható út- és időjárási viszonyokról történő tájékozódásra, valamint gyalogos, vagy kerékpáros közlekedés esetén a megfelelő fényvisszaverő felszerelés, és a meleg ruházat meglétére.

Amennyiben most készülnek külföldre utazni, indulás előtt feltétlenül tájékozódjanak az átutazó országok és a célország időjárási viszonyairól, illetve arról, hogy azok vezettek-e be bármilyen korlátozást, vagy előírást (pl.: téli gumi, vagy hólánc kötelező használata).

OSZD MEG másokkal is!