Brutális: élőben közvetítette a ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje kilencen meghaltak!

Videó, csak erős idegzetűeknek!

Az Adevarul bukaresti napilap internetes oldalán és több más romániai portálon is közzétett felvételen az látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi.

A telefonja kameráját az út felé fordítja, és egy egyenes útszakaszon egy kisbusz, valamint egy teherautó előzésébe kezd. 

Jól látható, hogy jön szembe a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést.

A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik. 

Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárt.

A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a kilenc halálos áldozattal járó baleset. 

Utasai a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak – írja az MTI.

A román külügyminisztérium kedden késő este azt közölte, hogy az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.

OSZD MEG másokkal is!