Botrányos dolog történt a Szent Márton-sziget repterén! - FOTÓVAL

A Szent Márton-sziget repülőtere nagyon különleges, sőt, azt lehet mondani, hogy a világon egyedülálló. Annál is inkább, mert a lezsállópálya, vagyis a repülőgépek repterének betonozott része már a partoknál elkezdődik.

Itt pedig egy strand van, ahol közvetlenül meg lehet csodálni a leszállni készülő utasszállítókat, méghozzá elképesztően közelről.

Van úgy, hogy alig néhány méternyire vannak ezek a hatalmas acélmadarak a strandolók feje fölött.

Emiatt már többen is pedzegették, hogy a reptér kialakítása veszélyes, és biztonsági kockázatot jelent, mind a repülőn utazókra, mind a strandolókra. leszállópálya mindössze 2349 méter hosszú, és szinte közvetlenül a tengerparton kezdődik.

A pálya előtt van egy strand, a Maho Beach, amelyet mindössze egy út választ el a repülőtértől.

A turisták kedvenc időtöltése, hogy amikor egy nagy gép indulásra készül, és felpörgeti a hajtóművét, a kerítést fogva beállnak a szélbe. Ez azonban veszélyes.

Több tragédia is történt már itt, nemrégiben egy strandoló nőt fújt el egy gép hajtőműve, aki végül bele is halt a sérüléseibe.

Most újabb botrány van kibontakozóban.

Nemrégiben egy repülőgépeket fényképező fotós olyan képsorozatot tett fel a Facebook-oldalára, amelyen az látszik, hogy egy strandoló valamilyen tárgyat – talán egy labdát – vág az Amerijet légitársaság érkező gépéhez.

Ez akár légi katasztrófát is okozhatott volna. Ha ugyanis beszippantotta volna a hajtómű a labdát, akkor megtörténhetett volna a legnagyobb baj, és akár több száz ember halhatott volna meg.