Botrány: a belgák szerint a hollandok már tavaly novemberben tudtak a mérgezett tojásokról!

Denis Ducarme miniszter szerint Belgium ételbiztonsági ügynöksége jelenleg rendelkezik olyan dokumentumokkal, amik bizonyítják, hogy a hollandok már 2016 novemberében kimutatták a Fipronil nevű mérgező rovarirtó szert több tojástermelő telepen.

Ez elég botrányos, mivel a hollandok egészen mást állítanak, és próbálnak ujjal mutogatni másokra.

A jelen helyzet igen kaotikus. 

Hihetetlen mennyiségű tojást kellett visszahívni és megsemmisíteni, és még mindig lehetnek olyan boltok és országok, ahol a tojás ezzel a rovarirtóval lehet szennyezve.

A miniszter felvette a kapcsolatot az ügyben holland kollégájával, valamint az Európai Bizottság mezőgazdasági biztosával, aki a belga miniszter szerint már rendelkezett ezzel az információval.

Hülyének nézik az embereket és az EU bizottságot - jelentette ki egy szakember, aki szerint tényleg valószínű, hogy Hollandia tudott az egészről, mégsem tett semmit a profit nyereség érdekében.

Azért  belga hatóságok sem szentek. Sőt, a belga szervezetek júniusban tudták meg a dolgokat, mégis július 20-ig vártak a bejelentéssel.

Sokak szerint mindez azért volt, hogy eltüntessenek minden, a Fipronilhez vezető nyomot Belgiumban.

A fertőzött tojások azóta Belgium és Hollandia mellett már Németországban is feltűntek. Hollandiában eddig 180 tojástermelő telepet zártak be a fertőzés gyanújával.

Azt senki sem tudja pontosan, hogyan került bele a szera  tojásokba. valószínű, hogy egy csirkéknek adott legális szerhez keverhették a betiltott szert, amit kullancsok ellen használnak.

A magyar hatóságok szerint országunkba nem kerültek mérgezett tojások, de az ördög nem alszik.

Elvégre előző hónapig nem is tudott senki semmit, aztán mégis kiborult a bili...