Botrány: 1 milliárdos elvonás az EU-pénzekből: Magyarországtól megvonhatják!

Ilyen erős ellentétek és feszültségek még soha nem voltak hazánk és Brüsszel között!

Kiéleződik a harc a magyarok és Brüsszel között, ahogyan az be lett ígérve nekünk a választások után.

A brüsszeli diplomaták nem nézték ugyanis jó szemmel, hogy ismét egy nemzeti érzületű kormány nyert, mely ellenáll a kényszerbetelepíatésnek.

Az Európai Bizottság megerősítené a jogosultsági feltételrendszert, beleértve a megfelelést a jogállamisági követelményeknek, és több korlátozást is alkalmazna az uniós források elköltésnek lehetséges módozataira. 

Ezen kívül pedig jóval szélesebb feltételrendszert alkalmazna, amelyben a fiatalokat sújtó munkanélküliségtől kezdve az oktatáson és a környezetvédelmen át a migrációig és az innovációig "minden benne lenne".

A Financial Times szerint a folyósítási program átalakítása különösen Varsóban és Budapesten kelt majd aggodalmakat. 

Lengyelország és Magyarország ugyanis nagymértékben kedvezményezettje a kohéziós juttatásoknak, azonban mindkét országnak voltak összetűzései Brüsszellel, a jogállamiság és a demokratikus normák ügyében.

A lap adatai szerint a jelenlegi költségvetési időszakban Lengyelország 77 milliárd, Magyarország 22 milliárd, Szlovákia 14 milliárd eurót kap az összesen 350 milliárd eurós kohéziós alapból.

A Financial Times úgy tudja, Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök azt az elképzelést is pártolja, hogy az uniós költségvetésből kapjanak támogatást a menedékkérőket nagy számban befogadó térségek, köztük Németország és Svédország.

OSZD MEG másokkal is!