Bombákat gyártott egy 18 éves és egy 17 éves elkövető, Nógrád megyében fogták el őket!

Letartóztattak egy 18 éves mátramindszenti férfit, valamint egy 17 éves dorogházi fiút, akiknek ördögi tervük lehetett, ugyanis valóságos bombagyárat találtak náluk a házkutatás során a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága robbanóanyaggal, vagy robbantószerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt meg is indította ellenük a nyomozást.

A rendőrség által közreadott információk alapján a 18 éves férfi Mátramindszenten készített 2014 óta több robbanószerkezetet is, és a lakóhelye környékén, a település határában próbálgatták őket. Mindenféle robbantást végeztek anélkül, hogy ez bárkinek feltűnt volna.

A fiatalokat végül nemrég fogták el a TEK és a rendőrök. A házkutatás során rengeteg robbanóanyagot, kész bombákat találtak, ezek egy részét biztonsági okokból már a helyszínen megsemmisítették.

A nyomozók a férfit és fiatalkorú társát gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. Meg is kezdték az előzetes letartóztatásukat. Arról nem tudni, pontosan mit terveztek,d e sokak szerint ördögi tervük lehetett, és valamire egyértelműen készültek, nem csak egy egyszerű piromániáról van szó.