Bodzaméz recept - amihez nem kellenek méhek!

Olyan finom és sűrű szirupot lehet készíteni belőle, ami színre és ízre olyan, mint a  valódi méz! Mutatjuk!

Egyre népszerűbben a vadontermő növényekből készített sűrű szirupok. Színük és ízük vetekszik a valódi mézzel!

Érdemes kipróbálni, mert akik már megtették, azok azt mondják, hogy ez egy remek, filléres alternatívája a méznek.

Arról nem beszélve, hogy csak természetes alapanyagok vannak benne, semmi tartósító.

Hozzávalók:

  • 30 db bodzavirág
  • 1 l víz
  • 75 dkg kristálycukor
  • 1 citrom leve (vagy citromsav)

A virágokat a vízben 30 percen át főzzük, majd leszűrjük.

Hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citromsavat), további 45 percen át főzzük, majd tiszta üvegekbe töltjük.

FONTOS! A bodzavirágot semmiképpen ne az út széléről szedjük!

OSZD MEG másokkal is!