Bárki megveheti Hitler egykori Mercédeszét!

Árverezik a Führer autóját. Nem akárminek volt a színhelye ez a jármű...

Hiszed vagy sem, de még mindig létezik, sőt, egyben van az a Mercédesz, amiben annak idején Hitler ünnepeltette magát a tömeg előtt.


A Füherer a világháború idején is használta a járművet, és viszonylag jó állapotban maradt meg a mára már múzeumbe illő darab.

Most pedig a múzeum döntött úgy, hogy elárverezik a különleges gépkocsit.

A történelemből merített információk alapján ezzel az autóval parádézott gyakorta, amikor a hadi sikereket ünnepelte, vagy más, előkelő külföldi vendégeket fogadott.

Ez volt a kor luxuslimuzinja, és úgy is nézett ki.

Az 1939-es évjáratú Mercedes-Benz 770K Grosser a propaganda fontos szimbóluma volt a Harmadik Birodalomban. Hitler a nyitható tetejű autóban állva ünnepeltette magát az ujjongó tömeggel a parádékon, így például a Franciaország 1940-es kapitulációja alkalmából rendezett berlini ünnepségen.

Az autó annak idején nem volt piskóta. 160 kilométeres sebességre volt képes, és a háború végén került az amerikaiak kezére.

Akkor még nem tudták, kié volt, ezért egy katonai rendőrség autóállományához regisztrálták.

Egy Belgiumban élő férfi is birtokolta egy rövid időn át, majd a kocsi 2002-ben került vissza Európába, 2009-ben egy orosz milliárdosnak adták el. 

Úgy tudni, 2009 óta nem volt új tulajdonosa, és az eladás 10%-ából a nácik tetteiről szóló felvilágosító programokat szeretnének indítani majd.

Így gyakorlatilag bárkinek lehetősége nyílik most arra, hogy megvásárolja - igaz nagyon borsos áron - a kocsit, melyen Hitler örömködött több évtizeddel ezelőtt.

Az autóból a világon összesen csak 4 darab készült...

OSZD MG másokkal is!