Az energiaital súlyos károkat okozhat a szervezetedben! Erről tudnod kell!

Számtalan kutatás bizonyította már, hogy az energiaitalok károsak az egészségünkre. Mégis az egyik legjobban elterjedt szomjoltónak számít a fiatalok köreiben, akik nem törődnek ezzel a veszéllyel.

Közismert, hogy sok ember az üdítőkhöz hasonlóan, akár napi egy litert is elfogyaszt belőlük.

Az energiaitalok eredetileg azért lettek feltalálva, hogy energiát nyerjünk belőlük, erős fizikai igénybe vételnél. Ezek után azonnal szembetűnő az, hogy nem megfelelően használjuk ezt a terméket.

 

A leggyakoribb gondok

A magas koffeintartalmuk miatt megterheli a szívet, és megemeli a vérnyomást is.

Ha az energiaitalokból nyert energiát nem használjuk fel, akkor könnyen elhízhatunk tőle.

Az energiaiatalok blokkolják a természetes anyagcsere folyamatokat, és az emiatt felgyülemlett méreganyagok sokkal nehezebben tudnak távozni a szervezetünkből.

Az energiaitalok kitolják a vitamint a szervezetünkből, még azt a keveset is amit egy átlagember napi szinten elfogyaszt.

 

Energiaital és alkohol

Az alkoholt és az energiaitalt nem volna szabad keverni, hiába lett sláger a szórakozóhelyek kínálatában. Tudni kell, hogy az energiaitalokban található koffein élénkítő hatása, az alkohol bódító hatásával együtt már veszélyes elegy. Nagyon komoly és váratlan egészségügyi problémákhoz is vezethet. Pl: eszméletvesztés,légzésleállás.


Testi hatásokból lelkiek

Az emberi szervezet tökéletesn tudja mikor, mire van szüksége. Az energiaitalokból nyert, és fel nem használt energia, feszültté, idegessé teszi az embert. Depressziósak és rosszkedvűek leszünk tőle.

Az energiaitalok fogyasztása mérsékletesen hasznos lehet, leginkább akkor, ha az ember erős fizikai megterhelésnek van kitéve.

A túl sok mennyiség, vagy a felesleges, megszokásból való fogyasztása csökkenti a teljesítőképességet, és a lelkünkre is negatív hatással van.

 

Mérgezést is okozhat

Az energiaitalokat nagyon is könnyű túladagolni,pontosan úgy, ahogyan a drogok vagy az alkohol esetében. A gyerekekre különösen veszélyes ezért ezekre a káros hatásokra fel kell hívni a figyelmüket.

Nagy mennyiségű energiaital fogyasztás esetén a szívműködés érezhetően felgyorsul, a bőr kipirul, és lelohaszthatatlan izgatottság jellemzi az egyént. Ilyen esetben azonnal orvost kell hívni, mert akár a szívműködés is megállhat.

 

Nagy mennyiségben fogyasztva

Ha hosszútávon is nagy mennyiségben fogyasztod az energiaitalt, akkor az nem „csak” mérgezést válthat ki aktuálisan, hanem a későbbiekben is komoly problémákat generálhat. Gyengíti a szívizmokat, amire létfontosságú szerv túl korai leállását válthatja ki.

Emellett másik fő negatív hatása, hogy nagyon megterheli a veséket, jelentősen növeli a vesekő kialakulását, ami egy nagyon fájdalmas betegség.

Gyengíti az immunrendszerünket, így sokkal hajlamosabbak leszünk a betegségeket elkapni, es egyúttal a meglévő, aktuálisan tünetmentes kórokat is nehezebben tudjuk majd legyőzni.

 aZ energia italok fogyasztása növeli a rák kialakulását,mivel rengeteg káros összetevő található bennük.