Az élet apró dolgaiban lelünk rá Istenre – fogadd Ferenc pápa bölcs életszemléletét a jövőre nézve

Ferenc pápa megható, és egyben életbölcsességekkel teli üzenetét talán mindenkinek érdemes megfontolnia az újév kezdete előtt.

Az élet apró, parányi dolgaiban bukkanhatunk rá Istenre. Hagyni kell a múlékony dolgokat és érdemes a jelenre koncentrálni.

Ez volt Ferenc pápa üzenete, amit a Szent Péter bazilikában bemutatott szentmisén mondott el.

"Hagyjuk magunkat megszólítani a gyerekektől, akiket nem engednek megszületni, akik sírnak, mert senki sem enyhíti éhségüket, akik a kezükben nem játékot, hanem fegyvert fognak" - mondta bölcs szavaival.

Hangsúlyozta, hogy Isten fia nem pompában, és gazdagságban, és még csak nem is jólétben jött a világra, ezért mi magunk sem szabad, hogy úgy próbáljuk elérni őt, hogy egy elkényelmesedett földi életből merengünk vissza a semmibe.

Az élet nagyon apró dolgaiban is meg kell találnunk az örömöt. Meg kell találnunk bennük magát Jézust, és egyben Istent is.

A pápa azt is mondta, hogy a múlékonyság keltette illúziókat és a lényegre törekedjünk, mondjunk le kielégíthetetlen követeléseinkről, örökös elégedetlenségünkről, és arról a szomorúságról, amelyet a hiábavaló utáni vágy kelt bennünk.

A pápa szavai égető tűzként hatnak az olyan embereknek, akik a mai modern világ csillogó-villogó bűvöletében élnek, és nem képesek, vagy nem is akarnak felébredni ebből az apátiából.

A pénz nem boldogít. – halljuk gyakran a sokszor elsütött frázist, ami különösen igaz, mikor Isten megtalálása jön szóba.

Istent ugyanis sem a fényűzés, sem a pompa, sem a jólét nem képes közelebb hozni hozzánk, csak az, ha mélyen, a szívünk által diktált hangokat követjük.

A pápa arról mis beszélt, hogy mennyire elipariasodott lett maga a karácsony ünnepe is.

A világiasság túszul ejtette a karácsonyt, a vásárlás homályosítja el Isten fényét, az ajándékok után futunk, de érzéketlenek vagyunk a marginalizáltakkal szemben

Rámutatott arra, hogy ajándékokkal nem lehet megvásárolni sem egymás szívét, a másik megbecsülését, de isten szeretetét sem.

Manapság a karácsony sokkal inkább kezd marketingfogássá válni, egyfajta uborkaszezonná a pénzéhes világcégek számára, és ezt meg kell akadályoznunk a szívünkben gyúlt elhatározással.

Ferenc pápa éppen ezért arra biztat minket, hogy új gondolatokkal, felfrissülten induljunk neki majd az elkövetkező évnek, és az által elmondottakat tartsuk szem előtt, és akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy megleljük a boldogságot az életben.

OSZD MEG másokkal is!