Autósok, erre nagyon figyeljetek! Már csak 2 napotok van!

Január 31-ig, vagyis szerda éjfélig van csak határidő!

Alig néhány napja maradt az autósoknak arra, hogy elvégezzenek egy nagyon fontos teendőt.

Olvasd el, mert lehet, hogy téged is érint, és komoly bajban lehetsz.

Csak néhány perc, és nem több, ezzel mégis időt és kínlódást spórolsz meg magadnak!

Arról van szó, hogy az idei autópálya matricák megvásárlásához már csak  alig 2 nap van hátra. január 31-én éjféllel bezárólag ugyanis lejárnak a megyei éves és országos matricák.

Éves matricát az előző évekhez hasonlóan 42 980 forintért vásárolhatnak a motorkerékpár-tulajdonosok, és a 3,5 tonna alatti személygépkocsi tulajdonosai.  

Éves matricát azoknak érdemes beszerezniük, akik sokat utaznak az ország különböző részein. Anyagilag azoknak éri meg leginkább, akik több megyében is megfordulnak rendszeresen, akár a család, akár a munka miatt járják az országot.

A megyei matricák ára ugyanis 5000 forint, vagyis aki például havonta többször utazik Budapestről Egerbe, annak érdemes megvásárolnia a Heves megyei és a Pest megyei éves matricát, ez pedig 10 ezer forintból ki is jön. 

Megyei matricát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, benzinkutakon, SMS-ben és online lehet vásárolni.

Minden alkalommal ellenőrizzük a rendszámot és a díjkategóriát, mivel a hibás adatokkal megváltott matrica esetén pótdíjfizetésre köteleznek minket.

Az új előírás szerint a fizetős hálózatra lépéstől számítva 60 perc áll az úthasználók rendelkezésére a jogosultság megváltásához.

OSZD MEG másokkal is!