Alaposan megváltozik az időjárás a jövő héttől: érdemes lesz rá felkészülni!

Nagy meglepetések következnek!

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, viszont nyugaton, illetve helyenként északon, északkeleten időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon futó zápor, északnyugaton egy-egy lokális zivatar is kialakulhat.

Sokfelé élénk, északkeleten néhol erős lehet az északkeleti szél. Napközben 22-27 fok között alakul a hőmérséklet. 

Vasárnap sem várható fronthatás, de az előző napokban tapasztalt tünetek továbbra is jelentkezhetnek. Fejfájás, migrén, alváspanaszok előfordulhatnak. A szeles idő miatt feszültebbek, ingerültebbek lehetünk. 

A fülledtebb idő miatt nehézlégzés, légszomj és mellkasi panaszok is felléphetnek.

Vasárnap nyugaton, valamint északon, északkeleten találkozhatunk helyenként záporoktól, egy-egy zivatartól vizes, csúszós útszakasszal. 

Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint a viharos széllökések jelentősebben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk, északkeleten erős északkeleti széllökések ronthatják az autók egyensúlyát menet közben.

Hétfőn az ország déli, délkeleti és keleti tájain lehet több felhő felettünk. Ezeken a tájakon záporok, zivatarok kialakulására kell készülni, máshol viszont hosszabb napos időszakokra van kilátás. 

Élénk, néhol erős lehet a keleti-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul. 

Kedden sokfelé, főként a Dunántúlon kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Helyenként heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. Délután 22-27 fokot mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön is számítani kell többfelé lokális záporok, zivatarok kialakulásra a napos időszakok mellett. Továbbra is előfordulhatnak heves zivatarok felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. 

Délutánonként 22-29 fokot mérhetünk.

OSZD MEG másokkal is!