A Tesla újabb nagy dobásra készül: ez lesz az!

A Tesla újra nagyot lépett? Sokak szerint óriási jelentősége van a vállalat életére nézve az, hogy bóvli kötvényeket bocsátottak ki, így ugyanis jelentősen növelték a tőkéjüket.

Ebben szerepe van annak is, amit Elon Musk nemrégiben egy megbeszélésen is elmondott.

A bóvli kötvények kapcsán nagyon nagy volt a pozitív fogadtatás a piac részéről. 1,8 milliárd dollár friss tőkét tudott ezzel bevonni a vállalat, vagyis 300 millióval többet a tervezettnél.

Az eredeti tervekhez képest végül 5 bázisponttal magasabb, 5,3%-os hozam mellett kerültek kibocsátásra a kötvények. A 8 éves futamidejű, vagyis 2025-ben lejáró kötvények kibocsátását a Goldman Sachs bonyolította le. 

Ez azonban még így is megéri!

A bejelentést követően a Standard & Poor's hitelinézet megerősítette a Tesla B mínusz adóbesorolását. Vagyis nem ajánlanák egyelőre még befektetésre továbbra sem.

Ez a folyamat hatalmas költséget jelent, hiszen Elon Musk kijelentette, hogy az augusztusi 100 darab után decemberben már 20 ezer darab készülhet az új modellből. A Tesla csak az idei második negyedévben 1,2 milliárd dollárt égetett el a Model 3 gyártásának az előkészítésére. 

Az egészben annak is szerepe lehetett, hogy a Goldman tető alá hozott egy megbeszélést, ahol Deepak Ahuja, a Tesla pénzügyi mogulja és Elon Musk telefonon volt jelen. 

Musk közölte, akár évi 700 ezer Model 3-asra is kaphatnak megrendelést.

Ez hatalmas dolog, mivel a Tesla eddigi információink alapján 2018 végére jutott volna el oda, hogy 500.000 járművet gyártsanak le. Ez azt jelenti, hogy 200.000 többlet lehet.

A másik pedig az, hogy az éves kapacitás 500.000 jármű a gyárban. vagyis a bejelentettel ellentétben 200.000-rel többet akarnak majd gyártani.