A NAV figyelmeztetést adott ki: ha ilyen levelet kap valaki, nagyon legyen figyelmes, durva átverés terjed!

Rengeteg embert becsaptak már országszerte! - hívták fel a figyelmet a hatóságok.

FIGYELEM, CSALÓK!

Újabb trükkös csalás terjed. Ha ilyen levelet kap, ne fizessen! 

A csalók az adóhivatal nevét használják fel, hogy megtévesszék áldozataikat. Köszönöm,ha megosztják, hogy többen értesüljenek róla!

Fiktív fizetési felszólításokat küldtek szét a NAV nevében, az adóhatóság a  oldalán figyelmeztetett a csalásra:

„Fiktív fizetési felszólítás a NAV nevében

Ügyintézői díj címén próbálkoznak pénzt kicsalni a NAV nevében a fotón látható levél címzettjeitől. 

Az iromány egyértelműen csalók műve, a számtalan helyesírási hiba, a NAV logójával ellátott, házilag kreált fejléc, a privát számlaszám és sok egyéb jel is árulkodik arról, hogy a felszólítás nem a hivataltól származik. Aki ilyen levelet kap, véletlenül se fizessen! 

A Magyar Államkincstárnál vezetett adóbevételi számlák – amelyek mindegyikének első nyolc számjegye 10032000 – listája a NAV honlapján megtalálható: https://www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/szamlaszamok.”

Egy másik trükk is egyre gyakoribb!

Nem a NAV kér személyes adatot telefonon!

Adózói bejelentés szerint valaki ismét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében telefonál és kér bankszámla-adatokat. A telefonban egy udvarias hang közli az ügyféllel, hogy túlfizetése van az adóhivatalnál, de ezt csak nevének és bankszámlaszámának megadását követően tudják utalni.

A NAV telefonon soha nem értesíti ügyfeleit és soha nem kér bankszámlaszámot, vagy egyéb bizalmas adatot!

Kérjük, ha valaki ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán és semmiképpen se adja meg adatait! 

Az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget, mert a hivatal kizárólag ügyfélkapun, postán, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

OSZD MEG másokkal is!