A biztonságpolitikai szakértő szerint a terroristák célkeresztjében már politikusok, EU vezetők is állhatnak!

Komoly és egyre veszélyesebb fenyegetés jelenhet meg. Már a vezetők sincsenek biztonságban?

Nógrádi György biztonságpolitikai szakérő nemrég egy interjúban elmondta, hogy az Európai terrorizmus még csak most kezdett igazán virágzani.

Hozzátette, hogy ne tévesszen meg minket a látszat, hogy az Iszlám államot sikerült lassan teljesen szétverni, mert valójában csak áttevődött a terroristák harctere Európába.

Rengeteg iszlám harcos menekült át az EU határain belülre amikor szorult a hurok, éppen ezért több tízezer olyan ember lehet, aki bármikor, bárhol képes lenne robbantani, késelni vagy a tömegbe hajtani.

Ezen merényletek drasztikusan emelkedni fognak az elkövetkező hónapokban, és azt is hozzátette, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a terroristák nagyban akarnak mostmár utazni.

Ez azt jelenti, hogy nem elégednek meg a "kisebb" merényletekkel.

Nagyobb méretű akciókat fognak végrehajtani, vonatokat siklatnak ki, középületeket robbantanak fel, vagy repülőket semmisítenek meg.

Mindemellett nem zárható ki, hogy az EU egyes vezetőit is célba fogják fenni, így nagy nevek is lehetnek a célkeresztben, más elemzők szerint elsősorban olyanok, akik nem támogatják a bevándorlást, és széles körben szkeptikusok az EU bevándorláspolitikájával.

Ezzel azt tarják majd elérni, hogy a politika meg legyen félemlítve.

A bevándorlás ellenesek a veszély miatt nem adnak hangot maguknak, így a bevándorlás még nagyobb ütemben folyhat, ami jó a terroristáknak.

OSZD MEG másokkal is!