600 milliót szedett össze, majd 29 évesen nyugdíjba ment!

A fiatalok között új trend hódít. Egyszerűen nem akarják megvárni, míg betöltik a 65. életévüket, jóval előbb nyugdíjba vonulnának.

Szeretnének ugyanis már jóval korábban a különféle hobbijaiknak, kedvteléseiknek élni, ami teljesen érthető.

A CNN riportja arról számolt be, hogy a jól keresők 67%-a fiatalon akar megpihenni, 37%-a pedig végképp távozni kíván a munka frontjáról, és ha teheti, akkor minél előbb.

A mozgalom szinte gomba módra tört elő, és kezdett nőni, mára rengeteg támogatója van. Ráadásul nevet is kapott. FIRE. Azaz financially independent and retiring early - vagyis anyagilag független fiatal nyugdíjas.

Jól hangzik, de senki sem tudja, hogyan lehet ezt elérni, hiszen nincs tuti recept, nem igaz? 

Valakinek egy 7 év alatt sikerült, mint Livingstone asszonynak, aki 2,25 millió dollárt szedett össze, így évi 67 ezer dollárból vannak vígan el férjével, aki még dolgozik.

De hogy lehet össze spórolni hét év alatt 2,25 millió dollárt New York-ban, ebben a méregdrága városban? 

Az egyetem utáni első évben azonnal a Wall Streeten kezdett el dolgozni. Akkor még nem volt autója, a harmadik emeleten lakott és egy matracon aludt.

Érdemes tehát nyugdíjba menni egy sikeres pénzügyi karrier után.

Pláne, ha az ember megteheti azt, hogy a saját, előre megkeresett pénzhegyéből éljen, egy sikeres, csillogó karrier után.


Fat FIRE- nek nevezik ezt Amerikában. Vagyis gazdag korai nyugdíjba vonulásnak. Amikor valaki sokat keres, de keveset költ. 

Sokan álmodnak erről az életről, de csak nagyon kevesen érik el.

Az már más kérdés, hogy mit kezd az ember ilyenkor a rengeteg felszabadult idejével, hogyan tölti ki azt hasznosan, megfelelő időtöltéssel, hogy ne őrüljön bele a semmittevésbe.