22 éve él boldog házasságban a Down-szindrómás házaspár

Elképesztő történet a szerelem erejéről.

Létezik ma még igaz szerelem? Olyan, hogy egy férfi és egy nő örök hűséget fogadjon a másiknak, és jóban-rosszban kiálljanak egymás mellett?

A legtöbben már nem hisznek ezekben a dolgokban, valóságos tündérmeséknek gondolják ezeket a történeteket, de időnként hallani olyan sztorikról, melyek megerősítenek minket ebben a reményben.

Ilyen annak a két Down-szindrómás embernek az esete, akik már 22 éve élnek boldog házasságban, noha sohasem volt egyszerű az életük.

A 45 éves Maryanne és a nála idősebb, 59 éves Tommy Pilling már tényleg két évtizede boldog házasságban él egymással, annak ellenére, hogy emiatt számtalanszor érte már őket támadás, és sokszor nem nézik őket teljes értékű embereknek.

Eredetileg egy különleges, karitatív központban ismerkedtek meg még egész fiatalon. Tommy 18 hónap után, egy automatából vásárolt játékgyűrűvel kérte meg szíve választottjának kezét, és hatalmas volt az öröm.

Elmondásuk szerint egyikük sem gondolta soha, hogy valaha rátalál a szerelem, mivel nem úgy néznek ki, és nem olyan képességekkel rendelkeznek, mint a "normális" emberek.

Amikor közeledett az esküvő mindketten nagyon izgatottak voltak már. Életük legboldogabb napját élhették át, és természetesen Maryanne azonnal igent mondott, egy pillanatig sem gondolkodott.

Elmondásuk szerint azóta, és azelőtt sem veszekedtek soha, és nagyon jól megértik egymást. Nem csak szerelemre, lelki társra is találtak a másikban.

Az esküvő, és a furcsa házasság miatt sokan támadták őket, még a rokonok közül is de idővel bebizonyították, hogy tényleg boldogok, rosszakaróik ellenére is.

A szerelmük gyengéd, a kölcsönös tiszteletre épül és tökéletesen őszinte. Minden "normális" ember megirigyelhetné, és megpróbálhatná utánuk csinálni.

Nem ismerik a rossz érzéseket, és a megszokottnál is őszintébbek egymással.

Pillingék az angliai Essexben független életet élnek. A család többi tagja azért a közelben lakik a biztonság kedvéért, a feleség anyukája például közvetlenül a szomszédban.

A legtöbben néhány év után elválnak. Igen rossz ma a házasságok statisztikája, különösen itthon Magyarországon.

Az ilyen, és ehhez hasonló esetek azonban mindig megmutatják, hogy még létezik olyan, hogy két ember önzetlenül szereti a másikat. Mindennek csupán annyi a titka, hogy egyszerre legyen az illető a legjobb barátunk, és az ember, akit szeretünk.

OSZD MEG másokkal is!