19 megyére adtak ki riasztást!Durva lesz a kedd: 2cm -es jégeső és 80km/h-s vihar

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.05.22. kedd éjfélig.

Ma a déli óráktól egészen kedd reggelig elsősorban az ország délkeleti, keleti harmadán (esetleg felén) számíthatunk zivatarokra, amelyeket viharos széllökés (>60 km/h), lokálisan jelentős csapadék (15-25 mm, egy-két helyen > 25 mm), és kisebb szemű jégeső kísérhet.

Kedden már összességében több helyen, délután nagyobb számban inkább a Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez kapcsolódva elsősorban felhőszakadás (kis területen > 25-30 mm csapadék) és viharos széllökések (> 60 km/h), kisebb eséllyel nagyobb szemű jég társulhat.

2018.05.21. 09:40 Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani a napos időszakok mellett, többfelé kialakulhatnak délnyugatról északkelet felé mozgó záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel.

Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban 10-16, délután 24-28 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően átmenetileg lehűlhet a levegő. 

Nem lesz front térségünkben.

Szerdán is többfelé lehetnek záporok, zivatarok a napos időszakok mellett, helyenként heves viharok ismét kialakulhatnak felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. Délután északkeleten maradhat szárazabb az idő. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. 

Csütörtökön is napos-gomolyfelhős időre van kilátás, lokális záporok, zivatarok ezen a napon is kialakulhatnak, helyenként ismét lehetnek heves viharok. A legmelegebb órákban 25-30 fokot mérhetünk.

Pénteken a napos időszakok mellett újra kialakulhatnak elszórtan záporok, zivatarok.

A kissé szeles időben 25-30 fokra számíthatunk. Szombaton sok napsütésre van kilátás, csak néhol alakulhat ki egy-egy gyenge, rövid ideig tartó zápor. Délután 26-30 fokot mérhetünk.

OSZD MEG másokkal is!