150 ezer forintot kaphatsz magánfogászatra, vagy kezelésre!

Egyetlen feltételt kell teljesíteni! Igényleni sem kell!

Szerezzen az államtól pénzt az egészségére!Évente egy átlagos magyar család 65 ezer forintot fizet ki az egészségére, és nagyban emelkedik ez az összeg, ha bővül a család. 

A nyugdíjpánik mellett egészen eltörpül az, hogy nagyon nagy gondok lehetnek az egészségügy terén. Nem véletlen az sem, hogy az állam a legnagyobb mértékben pont az egészség takarékosságot támogatja,írja a tamogatas.net

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból kiderült, hogy az egészségpénztári számlákról idén az első félévben a gyógyszerköltések aránya már majdnem a válság előtti időket idéző szintre esett. 

Eközben pedig óriási mértékűre nőtt a különböző kezelésekre kiadott pénz, ugyanis egészségügyi szolgáltatásra megy el már majdnem minden negyedik egészségpénztári forint. 

A BMI Hungary Pharmaceuticals & Healthcare Report 2017 becslése szerint 2020-ra meghaladhatják az 1100 milliárd forintot a hazai magánegészségügyi kiadások.

Rengeteg felmérés tanúskodik arról, hogy a magán egészségügyhöz fordulók aránya az utóbbi három évben országszerte jelentősen megnőtt.

 A kormányzat ezt úgy magyarázza ezt a jelenséget, hogy nagyobbak a minőségi elvárások az egészségügyi ellátással szemben. Mindenkinek az a véleménye, hogy azért fordulnak sokan magánorvoshoz, mert hosszú a várólista és mindenki próbálja elkerülni a több órás várakozási időt.

Jelenleg az államtól gyógyszerre annyit kapunk, mint 1994-ben

Hiába filozófálunk azon, hogy mennyit ér manapság az ingyenes egészségügy, de az biztos, hogyha valaki fontosnak tartja a saját és családja egészségét annak bizony egyre mélyebben kell a zsebébe belenyúlnia.Ez ugyanúgy igaz a gyógyszerekre is. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Öposz) szervezésében tartott konferencián arról is szó esett, hogy egy előadásban, hogy sikerült „kontroll alá vonni” a gyógyszerekhez való állami hozzájárulást , ami most reálértéken a 1994-es szinten van, a jövőben a lakosságot fogják sújtani a többletterhek.

Az Öposz megrendelt egy kutatást, amiből kiderült , hogy az egészségügyi kiadásokat csak a vészhelyzetiek , például a munkanélküliség esetére szóló kiadások előzik meg. Egyre többen felismerik, hogy bizony feleslegesen gyűjtögetnek szorgosan az aktív évek utáni időszakra, ha azt pénzt nem tudják majd jó egészségben felhasználni.

Nagyon nagyot ugrottak az egyéni befizetésekEgyetlen megtakarítási formát sem támogat jobban az állam , mint az egészségpénztárt. 

Ha valaki például egyénileg gyarapítja számláját, az adóbevallást követően adójóváírásként visszakap 20 százalékot,a következő évben, de maximum 150 ezer forintot. Még tovább is növelhető a kedvezmény mértéke. Ha valaki leköti 2 évre, akkor még további extra 10 százalékos adókedvezményt kaphat. A cafeteria átalakításával óriási csapást mért az egészségpénztárakra, de remélhetően ez csak átmeneti állapot.

A jegybanki statisztikából kiderült:– 18 százalékkal estek vissza az egészségpénztári befizetések 2017 első félévében az előző év azonos időszakához képest.

– ez a munkáltatói juttatások 45 százalékos mérséklődése és az egyéni befizetések 60 százalékos (!) megugrásának köszönhetően alakult ki. 

De az egészségpénztári számlákra a befizetés így sem éri el fejenként az évi 17 ezer forintot. Mivel hazánkban nagyon sokan nem fizetnek az egészségpénztárakba, Váradi Péter, az Öposz elnökségi tagja arról beszélt , hogy évente egy átlagos magyar család 65 ezer forintot fizet ki az egészégére a családi kasszából.

OSZD MEG másokkal is!