1000 forint egy ebéd, 300 a sör: itt a tengerparti nyaralás, ami nem kerül egy vagyonba

Mutatjuk!

Egy négyfős családnak már 50-60 ezer forintból kijön a szállás egy hétre Olaszországban vagy Görögországban, egy repülős út egy párnak Bulgáriába pedig önellátással 180-200 ezer forintból jön ki. 

Ez elsőre soknak tűnhet, viszont az élet kint sokkal olcsóbb, vagyis valószínűleg összességében kevesebbet költünk majd ott, mintha egyénileg utaznánk az olasz, görög vagy horvát tengerpartra.

A brit Post Office tavaly nyáron készített felmérése szerint a tengerparti nyaralóhelyek közül a várható költségeket tekintve Bulgária, azon belül a Napospart lett a legolcsóbb. 

Az üdülőközpont a magyar utasok körében is közkedvelt, a Pénzcentrum által megkérdezett utazási irodák közül többen is a legnépszerűbb úti célok között említették. 

A Télen-Nyáron utazási irodánál repülővel, önellátással nagyjából 180-200 ezer forintból kihozható a bulgáriai nyaralás két fő részére, a Neckermann utazási irodánál szintén 200 ezer forint körül van az utazás költsége 7 éjszakára, repülővel, illetékkel, reggelivel együtt két fő részére.

A tengerparton viszont nem fogunk vagyonokat költeni, egy csésze kávé ára tavaly nagyjából 250 forint volt, egy üveg sör ugyanennyibe került, egy dobozos kóláért 331 forintot, egy pohár borért 413 forintot kellett fizetni. 

Aki ott vásárolt naptejet, az a Post Office adatai szerint 827 forintért juthatott hozzá, és egy 3 fogásos ebéd két fő részére 7000, egy két fogásos menü két fő részére pedig mindössze 2000 forintból jött ki.

A  Neckermannál most akár fejenként 100 eurós kedvezményt nyújtanak a repülős nyaralásokra, ami azt jelenti, hogy egy 4 fős család akár 120000 forintot is spórolhat. 

Náluk ráadásul már 20 százalék előleg befizetésével is lehet foglalni: ez azért igazán jó lehetőség, mert a kisebb összeg befizetésével gyorsabban tudnak a jó ajánlatokra lecsapni az utazni vágyók.

A Télen-nyáron utazási irodánál kiemelték, hogy aki Egyiptomba vagy Törökországba utazna, az akár 30 százalék kedvezményt is kaphat, ha a hónap végéig foglalja le az utazást, és hasonlóan kedvező akciókat lehet találni egy-egy horvát, görög vagy spanyol utazás esetén is.

OSZD MEG másokkal is!