10 emberből csak 1 tudja, hogy ez a népszerű ital rákot okozhat

Te vajon tudod? Szoktad inni?

Semmi sem esik jobban egy hosszú és fárasztó nap után, mint egy pohár vörösbor vagy egy korsó sör. 

Jobban tesszük azonban, ha csínján bánunk az alkohollal, hiszen egy újabb kutatás bizonyította be, hogy rákot okozhat, méghozzá többféle típusú daganatot. 

Aki most csak ingatja a fejét, hogy ezt ő már réges-régen hallotta, azt türelemre intjük: 

az Alcohol Health Alliance UK nevű jótékonysági szervezet a közelmúltban végzett egy felmérést, amelyből az derült ki, hogy az emberek többségének fogalma sincs arról, az alkohol milyen károkat okozhat a szervezetben.

A jótékonysági szervezet az Egyesült Királyság területéről több mint 2000 embert kérdezett meg az alkoholfogyasztási szokásairól 

- írja az rd.com. 

Az eredmények azt mutatták, hogy mindössze 10%-uknak nem volt új információ az, hogy az alkohol elősegítheti a daganatos megbetegedés kialakulását. 

Bár ez is elég rémisztő, az még inkább aggodalomra adhat okot, hogy csak az alanyok 16%-a tartja be az egészséges alkoholfogyasztásra vonatkozó szabályokat.

"Sürgősen figyelmeztetnünk kell az embereket" - nyilatkozta Linda Bauld professzor, aki hozzátette: címkéket kellene elhelyezni az alkoholos italokon, amelyek jelzik, fogyasztásuk akár rákot is okozhat.

Az alkohol negatív hatásával kapcsolatban más ijesztő kutatási eredmények is napvilágot láttak a közelmúltban. 

Egy vizsgálatból kiderült, hogy a fehérbor fogyasztása 14%-kal megnöveli a bőrrák kialakulásának esélyét, és napi egyetlen pohár alkoholos ital is elég ahhoz, hogy mellrákosak legyünk.

 Egy korábbi cikkünkben egyébként részletesen taglaltuk, melyik az a 7 ráktípus, amelynek kialakulásához hozzájárulhat az alkohol.

OSZD MEG másokkal is!