1 hónapig 10 doboz kólát ivott naponta a férfi, ilyen lett a teste

Döbbenetes előtte-utána fotó!

George Prior 2014-ben érdekes kísérletre szánt el magát: az akkor 50 éves férfi elhatározta, hogy egy hónapon keresztül napi 10 doboz kólát fog meginni, és megnézi, hogyan fogadja ezt a szervezete 

- írja a DailyMail. 

Amikor belevágott a kihívásba, George egy izmos, láthatóan jó karban lévő férfi volt, ráadásul az egészségével sem akadt semmi gond.

A kólák társaságában töltött 30 nap azonban az ő testén is otthagyta a nyomát, méghozzá durván: a súlya 76 kg-ról 87-re nőtt, a legtöbb háj a hasára és a derekára kúszott fel. 

Úgy festett, mint aki egész életében még csak távolról sem látott edzőtermet vagy egészséges ételt. 

Nemcsak külsőleg, de belsőleg is megváltozott: az egykor 129/77-es vérnyomása 145/96-ra kúszott (a normális érték 120/80, akinek ennél magasabb, annak nagyobb az esélye a szív-és érrendszeri betegségekre, illetve a stroke-ra). Prior azt is elmondta, hogy ez alatt a 30 nap alatt a kóla függőjévé vált.

Próbálta tartani magát a jól bevált paleo diétájához, de néha úgy érezte, akkora a cukoréhsége, hogy a napi 10 üdítő sem elég neki.

A kísérlet végén Prior úgy érezte, hogy sokkal rosszabb állapotban van, mint akkor, amikor elkezdte. 

Tudta, hogy kb. a nulláról kell újra felépítenie magát, ám úgy gondolja, nem volt hiábavaló a kísérlete, mert így legalább ráébreszthette az embereket arra, mennyire veszélyes a túl sok cukor. 


"Mindenkinek figyelnie kell arra, hogy hány gr cukrot fogyaszt naponta, muszáj tudatosnak és egészségesnek lenni" - így a férfi, aki a napi 10 doboz kólával 350 gr cukrot kortyolt el, és ez annyira eltelítette, hogy alig kívánt más ételt.

Amint leállt a kólával, Prior rohamosan fogyni kezdett: napi 2 kg ment le róla.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: femcafe.hu